Page 41 - Restamax vuosikertomus 2016
P. 41

41




























                  teenantomenetelmien tarjoamisella kehitämme toimin-  ovat laadukkaita ja niiden taustat jäljitettävissä. Yhtiö
                  taamme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin.   suosii paljon kotimaisia raaka-aineita, vaikkakin tietyt
                  Meillä on käytössä nykyaikaiset asiakastyytyväisyyttä   konseptimme edellyttävät tuontituotteita. Restamaxilla
                  mittaavat järjestelmät, jotka keräävät dataa analysointia   on noin 120 ravintolaa ympäri Suomen, jolloin vastuul-
                  varten.                                         listen yhteistyökumppaneiden ja tavarantoimittajien
                                                                  rooli korostuu merkittävästi. Kumppaneiden valin-
                  Restamax pyrkii omalla toiminnallaan edistämään niin   nassa ja tuotekehityksessä pyritään tekemään aina
                  ravintola- kuin henkilöstöpalvelualan positiivista kehi-  eettisesti oikeita päätöksiä. Teemme yhteistyötä tark-
                  tystä ja vastuullisia toimintatapoja. Konsernin tytäryh-  kaan valikoitujen luotettavien yhteistyökumppanien
                  tiö Smile Henkilöstöpalvelut tuo työmarkkinoille iloa   ja tavarantoimittajien kanssa, jotka ovat sitoutuneet
                  ja lisää positiivista ajattelua työntekoon. Smilen arvot   toimimaan vastuullisesti. Sopimuskumppaneiksi on
                  – ammattiylpeys, yrittäjyys, ihmisläheisyys ja positii-  valittu kokoluokaltaan suuria toimijoita, joiden prosessit
                  visuus – ovat lupaus etenkin nuorten työntekijöiden   ovat läpinäkyviä. Ostoista ja hankinnoista yli 90
                  huolenpidosta ja valmennuksesta työmarkkinoille.  prosenttia tapahtuu sopimuskumppaneidemme kautta.
                                                                  Toimintavolyymimme kasvaessa olemme viime aikoina
                  Myös lukuisten yhteiskunnallisesti merkittävien   hankkineet lukuisia uusia kumppaneita. Oikeanlaiset
                  tahojen kanssa tehdään yhteistyötä. Restamax on   hankintapuolen kumppanit mahdollistavat tuotteiden
                  esimerkiksi toiminut vammaisille, liikuntarajoitteisille   sopivan hinnoittelun ja tuotteiden tarkan laadun-
                  ja pitkäaikaissairaille suunnatun Elä täysii! -klubin   valvonnan. Yhtiössämme on osalla tuoteryhmistä
                  kumppanina vuodesta 2015 lähtien isännöiden erilai-  rinnakkain eri kumppaneita, minkä myötä saavu-
                  sia ravintolakohtaamisia ympäri Suomen. Med Group   tamme entistä enemmän kilpailuetua ja toimintamme
                  Avustajapalveluiden kehittämä Elä täysii! tarjoaa   on koordinoidumpaa.
                  jäsenilleen mielekästä sisältöä monipuolisten tapahtu-
                  mien ja aktiviteettien muodossa. Konserni on lähtenyt   Valinnoissa suositaan aina vastuullisesti tuotettuja ja
                  mukaan myös lasten ja nuorten hyvinvointia edistä-  jalostettuja raaka-aineita. Olemme siirtyneet enene-
                  vään Icehearts-toimintaan, joka tarjoaa pitkäkestoista,   vissä määrin kotimaisten raaka-aineiden käyttöön
                  ammatillista kasvun tukea perheille. Tamperelaiset   – niiden kysyntä ja arvo on selkeästi kasvussa. Lisäksi
                  peliravintolamme tarjoavat paikallisille Icehearts-  suosimme mahdollisuuksien mukaan myös lähi-
                  joukkueille puitteita pelaamiseen ja harrastamiseen.  tuotantoa. Osa brändeistämme edellyttää kuitenkin
                                                                  kansainvälisen keittiön tuotteita ja esimerkiksi Stefan’s
                  Restamax pyrkii kaikessa liiketoiminnassaan huomi-  Steakhouse -ravintoloissa tarjoillaan australialaista
                  oimaan myös ympäristönäkökulmat ja kantamaan    rotukarjan lihaa. Pääasiallisesti siipikarja tulee ravin-
                  ekologista vastuuta.                            toloihimme kotimaasta ja punainen liha Suomesta tai
                                                                  EU:n alueelta. Lisäksi solmimme vuoden 2016 aikana
                  Ravintoloiden energiankulutukseen kiinnitetään   yhteistyösopimuksen ravintoloiden ruokahävikkiä
                  erityishuomioita. Tämä pätee niin laitehankintoihin   pienentävän Lunchie-palvelun kanssa.
                  kuin tilojen, valaistuksen, lämmityksen ja ilmastoin-
                  nin suunnitteluun, joissa pyritään mahdollisimman   Kierrätys yksiköissämme on tehokasta ja valvottua.
                  vähäiseen ympäristökuormitukseen. Erityisesti uusissa   Jätteiden lajittelu on järjestetty liikepaikkakohtaisesti
                  ravintolakohteissa suositaan energiatehokkaita led-  mahdollisimman ympäristötehokkaasti. Öljyt, rasvat,
                  valaisinjärjestelmiä sekä keittiölaitteita ja -järjestelmiä.  lasi, pahvit sekä biojäte eritellään tarkoin ja sekajätteen
                                                                  syntyminen pyritään minimoimaan.
                  Ruoan laatu, alkuperä ja jäljitettävyys ovat Restamaxin
                  ravintolaliiketoiminnassa tärkeitä tekijöitä. Restamaxille
                  on erittäin tärkeää, että sen käyttämät raaka-aineet








                                                                                                   Vuosikertomus 2016
   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46