Page 41 - Restamax vuosikertomus 2016
P. 41
41
teenantomenetelmien tarjoamisella kehitämme toimin- ovat laadukkaita ja niiden taustat jäljitettävissä. Yhtiö
taamme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. suosii paljon kotimaisia raaka-aineita, vaikkakin tietyt
Meillä on käytössä nykyaikaiset asiakastyytyväisyyttä konseptimme edellyttävät tuontituotteita. Restamaxilla
mittaavat järjestelmät, jotka keräävät dataa analysointia on noin 120 ravintolaa ympäri Suomen, jolloin vastuul-
varten. listen yhteistyökumppaneiden ja tavarantoimittajien
rooli korostuu merkittävästi. Kumppaneiden valin-
Restamax pyrkii omalla toiminnallaan edistämään niin nassa ja tuotekehityksessä pyritään tekemään aina
ravintola- kuin henkilöstöpalvelualan positiivista kehi- eettisesti oikeita päätöksiä. Teemme yhteistyötä tark-
tystä ja vastuullisia toimintatapoja. Konsernin tytäryh- kaan valikoitujen luotettavien yhteistyökumppanien
tiö Smile Henkilöstöpalvelut tuo työmarkkinoille iloa ja tavarantoimittajien kanssa, jotka ovat sitoutuneet
ja lisää positiivista ajattelua työntekoon. Smilen arvot toimimaan vastuullisesti. Sopimuskumppaneiksi on
– ammattiylpeys, yrittäjyys, ihmisläheisyys ja positii- valittu kokoluokaltaan suuria toimijoita, joiden prosessit
visuus – ovat lupaus etenkin nuorten työntekijöiden ovat läpinäkyviä. Ostoista ja hankinnoista yli 90
huolenpidosta ja valmennuksesta työmarkkinoille. prosenttia tapahtuu sopimuskumppaneidemme kautta.
Toimintavolyymimme kasvaessa olemme viime aikoina
Myös lukuisten yhteiskunnallisesti merkittävien hankkineet lukuisia uusia kumppaneita. Oikeanlaiset
tahojen kanssa tehdään yhteistyötä. Restamax on hankintapuolen kumppanit mahdollistavat tuotteiden
esimerkiksi toiminut vammaisille, liikuntarajoitteisille sopivan hinnoittelun ja tuotteiden tarkan laadun-
ja pitkäaikaissairaille suunnatun Elä täysii! -klubin valvonnan. Yhtiössämme on osalla tuoteryhmistä
kumppanina vuodesta 2015 lähtien isännöiden erilai- rinnakkain eri kumppaneita, minkä myötä saavu-
sia ravintolakohtaamisia ympäri Suomen. Med Group tamme entistä enemmän kilpailuetua ja toimintamme
Avustajapalveluiden kehittämä Elä täysii! tarjoaa on koordinoidumpaa.
jäsenilleen mielekästä sisältöä monipuolisten tapahtu-
mien ja aktiviteettien muodossa. Konserni on lähtenyt Valinnoissa suositaan aina vastuullisesti tuotettuja ja
mukaan myös lasten ja nuorten hyvinvointia edistä- jalostettuja raaka-aineita. Olemme siirtyneet enene-
vään Icehearts-toimintaan, joka tarjoaa pitkäkestoista, vissä määrin kotimaisten raaka-aineiden käyttöön
ammatillista kasvun tukea perheille. Tamperelaiset – niiden kysyntä ja arvo on selkeästi kasvussa. Lisäksi
peliravintolamme tarjoavat paikallisille Icehearts- suosimme mahdollisuuksien mukaan myös lähi-
joukkueille puitteita pelaamiseen ja harrastamiseen. tuotantoa. Osa brändeistämme edellyttää kuitenkin
kansainvälisen keittiön tuotteita ja esimerkiksi Stefan’s
Restamax pyrkii kaikessa liiketoiminnassaan huomi- Steakhouse -ravintoloissa tarjoillaan australialaista
oimaan myös ympäristönäkökulmat ja kantamaan rotukarjan lihaa. Pääasiallisesti siipikarja tulee ravin-
ekologista vastuuta. toloihimme kotimaasta ja punainen liha Suomesta tai
EU:n alueelta. Lisäksi solmimme vuoden 2016 aikana
Ravintoloiden energiankulutukseen kiinnitetään yhteistyösopimuksen ravintoloiden ruokahävikkiä
erityishuomioita. Tämä pätee niin laitehankintoihin pienentävän Lunchie-palvelun kanssa.
kuin tilojen, valaistuksen, lämmityksen ja ilmastoin-
nin suunnitteluun, joissa pyritään mahdollisimman Kierrätys yksiköissämme on tehokasta ja valvottua.
vähäiseen ympäristökuormitukseen. Erityisesti uusissa Jätteiden lajittelu on järjestetty liikepaikkakohtaisesti
ravintolakohteissa suositaan energiatehokkaita led- mahdollisimman ympäristötehokkaasti. Öljyt, rasvat,
valaisinjärjestelmiä sekä keittiölaitteita ja -järjestelmiä. lasi, pahvit sekä biojäte eritellään tarkoin ja sekajätteen
syntyminen pyritään minimoimaan.
Ruoan laatu, alkuperä ja jäljitettävyys ovat Restamaxin
ravintolaliiketoiminnassa tärkeitä tekijöitä. Restamaxille
on erittäin tärkeää, että sen käyttämät raaka-aineet
Vuosikertomus 2016