Page 38 - Restamax vuosikertomus 2016
P. 38

38

















                HENKILÖSTÖMÄÄRÄ

                Ravintolaliiketoiminta:
                Restamax-konsernin ravintolatoiminta työllisti 1. 1. – 31. 12. 2016 keskimäärin 270 kokoaikaista (268) ja 110
                osa-aikaista (103) työntekijää kokoaikaiseksi muunnettuna sekä 271 vuokrattua (273) työntekijää kokoaikaiseksi
                muunnettuna.

                Henkilöstövuokraustoiminta:
                Restamax-konsernin henkilöstövuokraustoiminta työllisti 1. 1. – 31. 12. 2016 keskimäärin 750 kokoaikaista (541)
                työntekijää kokoaikaiseksi muunnettuna.
                Sesongista riippuen konsernissa työskentelee yhtäaikaisesti noin 1 000 – 1 200 henkilöä.



                TEHTYJÄ TOIMENPITEITÄ VUONNA 2016:

                - Tredu-ammattiopiston kanssa aloitettiin Restamax Akatemia -koulutusyhteistyö. Esimies-koulutusohjelmaan
                valittiin 19 esimiesasemassa olevaa tai siihen tähtäävää opiskelijaa. Koulutusohjelma starttaa vuoden 2017 alussa.
                - Ensiapukoulutuksia, pelastusharjoituksia ja työsuojelukoulutuksia toteutettiin aktiivisesti.

                - Myynnin tehostamiseksi järjestettiin erillisiä myynnin valmennuksia ja tuotekoulutuksia niin ruokaravintoloiden
                kuin yökerhojen henkilökunnalle. Koulutukset toteutettiin yhteistyössä myynti- ja asiakaspalvelukoulutuksiin
                erikoistuneiden asiantuntijakumppaneiden kanssa.

                - Yhteistyökumppaniverkostoa vahvistettiin kaupungeittain liikuntasektorilla. Henkilöstön hyvinvointia tuettiin
                liikuntaseteleillä.

                - Vuosittainen työhyvinvointikartoitus toteutettiin ja tulosten analysoinnin avulla tavoitteet ja toimenpiteet
                suunniteltiin vuodelle 2017.

                - Aktiivista yhteistyötä toteutettiin työterveyshuollon kanssa.

                - Tiedonkulkua ja raportointityökaluja kehitettiin entisestään muun muassa intranetin kautta.
                - Virkistysiltoja ja -tapahtumia järjestettiin paikkakunta- ja yksikkökohtaisesti. Lisäksi henkilöstön hyvinvointia
                tuettiin erilaisilla urheilutapahtumilla, mistä vuonna 2016 esimerkkeinä olivat perinteeksi muodostunut
                Restamax Open -tennisturnaus sekä frisbeegolf-turnaus.

                - Uusien yhteistyökumppaneiden myötä henkilöstölle tarjottiin lukuisia uusia henkilöstöetuja sekä tuote- ja
                palvelualennuksia.

                - Konsernin henkilöstölle suunnattu Restamax Staff News -henkilöstölehti ilmestyi vuonna 2016 neljä kertaa.

                - Restamax valitsee ja palkitsee joka vuosi Vuoden Työntekijät, jotka ovat osoittaneet esimerkillisyyttä työssään.
                Vuonna 2016 Vuoden Työntekijä -tittelin sai kahdeksan konsernin palveluksessa olevaa osaajaa. Myös Vuoden
                2016 yksikkö valittiin. Vuoden Työntekijät sekä Vuoden Ravintola palkitaan opintomatkalla. Tämän lisäksi
                Restamax valitsee kolme kertaa vuodessa Tähtityöntekijät, joita vuonna 2016 nimettiin kymmenen. Myös
                Ravintola Patarouvan koko henkilökunta sai Tähtityöntekijä-tittelit.












         Restamax Oyj
   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43