Page 38 - Restamax vuosikertomus 2016
P. 38
38
HENKILÖSTÖMÄÄRÄ
Ravintolaliiketoiminta:
Restamax-konsernin ravintolatoiminta työllisti 1. 1. – 31. 12. 2016 keskimäärin 270 kokoaikaista (268) ja 110
osa-aikaista (103) työntekijää kokoaikaiseksi muunnettuna sekä 271 vuokrattua (273) työntekijää kokoaikaiseksi
muunnettuna.
Henkilöstövuokraustoiminta:
Restamax-konsernin henkilöstövuokraustoiminta työllisti 1. 1. – 31. 12. 2016 keskimäärin 750 kokoaikaista (541)
työntekijää kokoaikaiseksi muunnettuna.
Sesongista riippuen konsernissa työskentelee yhtäaikaisesti noin 1 000 – 1 200 henkilöä.
TEHTYJÄ TOIMENPITEITÄ VUONNA 2016:
- Tredu-ammattiopiston kanssa aloitettiin Restamax Akatemia -koulutusyhteistyö. Esimies-koulutusohjelmaan
valittiin 19 esimiesasemassa olevaa tai siihen tähtäävää opiskelijaa. Koulutusohjelma starttaa vuoden 2017 alussa.
- Ensiapukoulutuksia, pelastusharjoituksia ja työsuojelukoulutuksia toteutettiin aktiivisesti.
- Myynnin tehostamiseksi järjestettiin erillisiä myynnin valmennuksia ja tuotekoulutuksia niin ruokaravintoloiden
kuin yökerhojen henkilökunnalle. Koulutukset toteutettiin yhteistyössä myynti- ja asiakaspalvelukoulutuksiin
erikoistuneiden asiantuntijakumppaneiden kanssa.
- Yhteistyökumppaniverkostoa vahvistettiin kaupungeittain liikuntasektorilla. Henkilöstön hyvinvointia tuettiin
liikuntaseteleillä.
- Vuosittainen työhyvinvointikartoitus toteutettiin ja tulosten analysoinnin avulla tavoitteet ja toimenpiteet
suunniteltiin vuodelle 2017.
- Aktiivista yhteistyötä toteutettiin työterveyshuollon kanssa.
- Tiedonkulkua ja raportointityökaluja kehitettiin entisestään muun muassa intranetin kautta.
- Virkistysiltoja ja -tapahtumia järjestettiin paikkakunta- ja yksikkökohtaisesti. Lisäksi henkilöstön hyvinvointia
tuettiin erilaisilla urheilutapahtumilla, mistä vuonna 2016 esimerkkeinä olivat perinteeksi muodostunut
Restamax Open -tennisturnaus sekä frisbeegolf-turnaus.
- Uusien yhteistyökumppaneiden myötä henkilöstölle tarjottiin lukuisia uusia henkilöstöetuja sekä tuote- ja
palvelualennuksia.
- Konsernin henkilöstölle suunnattu Restamax Staff News -henkilöstölehti ilmestyi vuonna 2016 neljä kertaa.
- Restamax valitsee ja palkitsee joka vuosi Vuoden Työntekijät, jotka ovat osoittaneet esimerkillisyyttä työssään.
Vuonna 2016 Vuoden Työntekijä -tittelin sai kahdeksan konsernin palveluksessa olevaa osaajaa. Myös Vuoden
2016 yksikkö valittiin. Vuoden Työntekijät sekä Vuoden Ravintola palkitaan opintomatkalla. Tämän lisäksi
Restamax valitsee kolme kertaa vuodessa Tähtityöntekijät, joita vuonna 2016 nimettiin kymmenen. Myös
Ravintola Patarouvan koko henkilökunta sai Tähtityöntekijä-tittelit.
Restamax Oyj