Page 7 - Restamax vuosikertomus 2016
P. 7

7











                     “Vuosi 2016 tuki strategiamme mukaista kasvua: vahvistimme nykyisiä
                      markkinapaikkojamme ja laajensimme toimintaamme pohjoiseen.“






             tytäryhtiöllemme Smile Henkilöstöpalvelut Oy:lle,   -kulttuurin, kahviloiden, pizzerioiden ja hampuri-
             jonka rooli vaihtuvissa henkilöstö- ja sesonkitarpeissa   laisravintoloiden suosion kasvu. Samoin lounasajan
             on merkittävä.                                  ravintolaruokailu on vähentynyt ja siirtynyt entistä
                                                             enemmän ilta- ja vapaa-aikapainotteiseksi. Kaiken
             Markkina-asema vahvistui erityisesti            kaikkiaan ravintoloissa ja kahviloissa säännölli-
             Etelä- ja Pohjois-Suomessa                      sesti käyvien aikuisten ja nuorten aikuisten osuus on
                                                             Suomessa kasvussa.
             Täydensimme tarjontaamme viime vuonna useilla
             uusilla ravintoloilla ympäri Suomea. Avasimme   Tutkimuksen tulokset olivat havaittavissa myös
             Jyväskylään uuden ravintolakokonaisuus Passion Food   yhtiömme liiketoiminnassa. Perustimme viime vuonna
             & Barin sekä Pizzeria Bella Roman, Vantaan kauppa-  lukuisia pizzerioita, hampurilais- ja chicken wings
             keskus Jumboon American Dinerin ja Myyrmanniin   -ravintoloita sekä helposti lähestyttäviä pihvipaikkoja.
             Wayne’s Coffeen, Lappeenrantaan yökerho Union   Samoin solmimme yhteistyösopimuksen muun muassa
             Work & Leisure Clubin ja Hankoon ravintola HSF:n   Wolt- ja Foodora-kotiinkuljetuspalveluiden sekä
             yhteyteen Stefan’s Steakhousen. Lisäksi saneerasimme   ravintoloiden ruokahävikkiä pienentävän Lunchie-
             tamperelaisravintolat Henry’s Pubin ja Wanhan Postin   palvelun kanssa. Seuraamme jatkuvasti kuluttajakäyt-
             sekä Seinäjoella Viihdemaailma Ilonan.          täytymistä ja markkinaa mukauttaen konseptejamme
                                                             ja palveluitamme asiakkaidemme toiveiden mukaisiksi.
             Vahvistimme myös suunnitelmien mukaisesti
             asemaamme erityisesti pohjoisessa ja pääkaupunki-  MaRa:n mukaan toimiala tulee lähivuosina kasvamaan
             seudulla. Ostimme Helsingissä Namun ja Club Show-  ripeästi. Haasteena nimetään kuitenkin rekrytointivai-
             roomin liiketoiminnot, avasimme Kisahallin päätyyn   keudet, jotka ovat jo nyt nähtävissä erityisesti ravinto-
             chicken wings -ravintola Hookin, toimme Cholo-,   loiden sesongeissa. Tytäryhtiömme Smile Henkilöstö-
             Patrona- ja Lucha Loco -meksikolaisravintolat sekä   palvelut Oy:n myötä meidän on mahdollista varautua
             ruokarekka Taco-botin osaksi tarjontaamme, ostimme   eri kausien vaihtuviin henkilöstötarpeisiin ja reagoida
             enemmistön Hernesaaren Ranta Oy:stä, avasimme   muuttuviin tilanteisiin tehokkaasti.
             georgialaisen ravintolan Ville Haapasalon kanssa sekä
             Wayne’s Coffeet Lönnrotinkadulle ja Lauttasaareen.   Yhteisistä vuosista kiittäen
             Samoin uudet Classic American Diner -konseptin
             ravintolat aloittivat toimintansa Linnanmäellä ja   Kuten yhtiömme tiedotti tammikuussa 2017, siirryn
             Citykäytävässä – nyt niitä on jo kahdeksan. Lisäksi   kesäkuussa pois toimitusjohtajan tehtävistä henkilö-
             hankimme suositun Thai Papaya -ravintolaketjun   kohtaisista syistä. Tuolloin olen ehtinyt toimia
             enemmistöosuuden. Pohjoisesta puolestaan ostimme   yhtiömme johdossa 12 vuotta. Arvostan suuresti
             marraskuussa Rukalla, Levillä, Pyhällä ja Helsin-  ihmisiä, joiden kanssa olen saanut tehdä töitä näinä
             gissä sijaitsevien Colorado Bar & Grill -ravintoloiden,   vuosina – me loimme Restamaxista ennennäkemät-
             Rukalla sijaitsevan Mura Sushi -ravintolan sekä Levillä   tömän tarinan yhdessä, mistä haluan kiittää kaikkia
             sijaitsevien Kuura- ja Pizza Block -ravintoloiden liike-  yhtiön työntekijöitä.
             toiminnat. Lisäksi avasimme Itä-Rukalle uuden koko
             perheen pizzeria Vuosselin.                     Uskon vakaasti konsernin jatkavan kasvujohteisella
                                                             tiellään ja liikevaihtokehityksen jatkuvan nousujoh-
             Menestyksen takana trendeihin                   danteisena, yleistä markkinakehitystä voimakkaam-
             mukautuminen                                    pana.

             Alan suhdannennäkymät ovat pitkästä aikaa positiivi-
             set. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n mukaan
             ravintola-alan liikevaihto kasvoi viime vuonna 4,7
             prosenttia ja kasvu oli nopeinta pikaruokasektorilla.
             MaRa ry:n teettämässä ravintolaruokailun trenditut-
             kimuksessa 2016 olikin nähtävissä ravintola-alalla
             selkeitä teemoja. Asiakkaat haluavat nopeaa, tasokasta   Markku Virtanen
             ja helppoa ruokaa, mistä kertoo esimerkiksi take away   toimitusjohtaja, Restamax Oyj






                                                                                                   Vuosikertomus 2016
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12